החודש סיימתי שנתיים (!) בתפקיד PTA President בביה"ס היסודי של הילדים שלי. בעברית הייתי מתרגמת את זה ליושבת ראש ועד ההורים אבל מרגיש לי שהתרגום לוקח הרבה מהמשמעות של התפקיד, כשבנוסף לא השתתפתי אף פעם בוועד ההורים בביה"ס בישראל, כך שקשה לי להשוות.
אלה היו שנתיים מאוד משמעותיות בחיי.
תקופה של עשיה משמעותית, הכרות עם המון אנשים מדהימים שמוכנים לתת מזמנם ומניסיונם לטובת הכלל. תקופה של התמודדות עם שפה ותרבות שלא היו מוכרות לי אך במקביל תקופה של צמיחה, יציאה יומיומית מאזור הנוחות ופיתוח אישי מטורף.
למה הצטרפתי?
כי זכרתי כמה משמעותי היה לי שאבא שלי היה שותף בועדי ההורים כשאני הייתי ילדה ורציתי להיות משמעותית באותה המידה לילדים שלי.
כי רציתי להכיר הורים מבית הספר, להתערות בקהילה ולשפר את האנגלית שלי.
וכי ידעתי שיש לי הרבה מה לתת ורציתי לשנות ולקדם נושאים שהיו חשובים לי.
מכיוון שזו הייתה חוויה מיוחדת עבורי, רציתי לחלוק אותה אתכם וקצת להפריך מידע ותפיסת עולם שקיימת על התחום הזה.
כשרק הגעתי לארה"ב כל מה שידעתי הגיע מהסרט Bad Moms וככה חשבתי שמתנהל ארגון ה PTA.
בפועל, מדובר בכל כך הרבה יותר מזה!
הנה כמה עובדות:
1.ה- PTA הוא ראשי התיבות של Parent Teacher Association כשלפעמים, כמו אצלנו בביה"ס הארגון הוגדר כ- PTSA כלומר Parent Teacher Student Association. אותה הגברת בשינוי אות קטנה.
2. מדובר בארגון ללא מטרת רווח (Non profit), כלומר לא מדובר בסתם ארגון קיקיוני שמישהו המציא אלא בחברה לכל דבר, שצריכה לדווח על מיסים, לעמוד בחוקי המדינה ולתת דין וחשבון לחבריה.
3. ה PTA הוא ארגון ארצי (כלומר פועל בכל ארה"ב) שנוסד ב-1897 כ" National Congress of Mothers " על ידי שתי נשים ששמן אליס מקללן בירני (Alice McLellan Birney) ופיבי אפרסון הרסט (Phoebe Apperson Hearst).
מכאן שיש גב, הכוונה, הדרכה ותשתית שמועברת מרמה ארצית (National), לרמת המדינה (State) ומשם לאזורים ולבתי הספר.
4. ה-PTA הוא רשת של מיליוני משפחות, סטודנטים, מורים, מנהלים, מובילי וחברי קהילה שבחרו להקדיש את זמנם לצמיחה, פיתוח ולמידה של ילדיהם ולקידום מעורבות המשפחה והקהילה בבתי הספר.
5. מטרת העל של ה PTA היא:
"To make every child’s potential a reality by engaging and empowering families and communities to advocate for all children".
6. והכי חשוב, כל העשייה של הארגון מושתתת על מתנדבים. גם אני, שניהלתי אותו במשך שנתיים הייתי מתנדבת ונתתי לארגון שעות רבות מזמני הפרטי.
7. ה-PTA לא שייך לבית הספר אבל פועל במקביל אליו בצורה הרמונית. ה PTA לא מתערב בעיצוב תוכנית הלימודים של בית הספר אלא בעיקר משמש כפלטפורמה תומכת. אפשר להגיד שכל מה שבית הספר לא עושה או מתעסק בו, ה-PTA עושה.
עוד חומרים אפשר למצוא באתר www.pta.org או באתר של וושינגטון סטייט www.wastatepta.org.
מה אני למדתי מהחוויה הזו?
1. למדתי המון על עצמי - למדתי לגייס ולנהל מתנדבים, למדתי מה היא קהילה, למדתי לנהל תקציב, לבנות תוכנית אסטרטגית ולייצר נוכחות דיגיטלית.
2. למדתי איך מנהלים ישיבה על פי Robert Rules שהם חוקים שלומדים בארה"ב בקולג' לניהול ישיבות בצורה מובנית, מוסכמת, מנומסת ומכבדת.
3. הכרתי המון אנשים מדהימים שהיו מוכנים לתת שעות על גבי שעות מזמנם לטובת ילדיהם וילדים אחרים.
4. למדתי שתקשורת טובה היא הבסיס לכל יחסים, לא משנה איפה אתה גר או מהיכן הגעת.
5. והעיקר למדתי להתגבר על הקשיים ולצאת מאזור הנוחות שלי.
אני ממליצה לכל הורה שמגיע לארה"ב להתנדב בביה"ס ולהצטרף ל PTA - גם תרוויחו הכרויות חדשות, גם תשפרו את השפה האנגלית, גם תרגישו שאתם תורמים, הילדים שלכם (בטח הקטנטנים) יהיו גאים שאתם שם ואתם תדעו שאתם עושים משהו משמעותי למטרה טובה.
אז קדימה, מה עוצר אתכם?
Comentarios