לפני כמה ימים אמרתי לחברה שחג הפסח מתקרב והיא ענתה לי "באמת? פסח? את רצינית?"
כמובן שהיא לא התווכחה איתי כי היא יודעת שאני בחורה מסודרת, שמעודכנת בלוח השנה שנה קדימה 😜 אבל תתפלאו לשמוע שגם אותי זה תפס די בהפתעה השנה.
בישראל כמה שבועות לפני פסח הייתי מרגישה את ההכנות (וכמובן מתלוננת עליהם)-
החנויות היו מתחילות להביא מוצרים כשרים לפסח ולכסות את כל אלה שלא.
פרסומות לחומרי ניקוי היו צצות בכל עבר ואיתן המחשבה ש"צריך לעשות ניקיון לפסח אבל ממש לא בא לי".
בבתי הספר ובגנים היו מתחילים לדבר על החג, להכין פרויקט כמו "משה בתיבה" ולדבר על המעבר מעבדות לחירות.
בטלוויזיה היו משדרים תוכניות לילדים בנושאי פסח והסרט הידוע "נסיך מצריים" היה עולה שוב על לוח השידורים.
ולסיום כמובן השאלה הידועה, קורעת המשפחות, "איפה עושים את הסדר?" היתה עולה לסדר היום.
פה באטלנטה לעומת זאת אין כלום. בקושי חבילת מצות בסופר. אז לא פלא שזה מגיע בהפתעה כל שנה מחדש?
אני לא חושבת שיש ישראלי שהגיע למדינה חדשה לפני הפסח ולא היה מוטרד מהשאלה- האם אני אחגוג את חג הפסח הראשון שלי ברילוקיישן לבד.
אני בהחלט חששתי מהשאלה הזו, כי כשרק הגענו לא הכרתי אף אחד ולא רציתי לחגוג את חג הפסח הראשון שלי בסיאטל ללא חברים או משפחה.
אז מה עשיתי? התגברתי על הביישנות ודיברתי.
בשיחה לא מתוכננת לחלוטין 😜 אמרתי לכמה נשים מהגן שאין לנו עם מי לעשות את הסדר ובחורה מלאכית אחת, שעכשיו היא חברה טובה שלי, הזמינה אותנו אליה על אף שבקושי הכרנו. היא פתחה את הבית שלה לשש משפחות עם ילדים קטנים (טרום קורונה, אל דאגה) והיה רעש ובלגן אבל היה גם שמח בלב ומלא הכרת תודה על כך שגם רחוק מהבית מצאתי אנשים טובים.
אז לא משנה איפה אתם נמצאים ובאיזה שלב אתם של הרילוקיישן- אל תשארו לבד בערב החג!
תרימו דגל, תשאלו, תבררו, תגידו שאתם מחפשים ואני בטוחה שעל אף מגבלות הקורונה תמצאו עם מי להיות. היום אתם מתארחים בתור חדשים בשכונה ומחר תארחו את הבאים אחריכם 🙂.
עוד כמה טיפים לפני חג הפסח הראשון ברילוקיישן
פסח הוא חג יהודי ולכן כשאתם גרים בחו"ל לא יהיה לכם חופש מהעבודה או חופשה מבית הספר לילדים, כמו בישראל. אבל, רוב החברות מאפשרות לעובדים שלהם לקחת יום חופש מיוחד, שמיועד בדיוק למקרים כאלו וגם בבית הספר יבינו אם תגידו שהילדים לא באים מהסיבה הזו.
בהמשך לסעיף הקודם, אם אתם לא שומרי מסורת או שזה קריטי לכם, פתרון אפשרי הוא לדחות את הסדר יום אחד קדימה/אחורה או לסופש הקרוב. ראיתי הרבה חברים שעשו את זה ועדיין פה כדי לספר.
מצות אפשר למצוא כמעט בכל סופר אבל שימו לב שבארה"ב מוכרים מצות כל השנה ולכן תבדקו שכתוב עליהן שהן כשרות לפסח.
כמעט בכל אזור מרכזי בו יש קהילה יהודית תוכלו למצוא גם חנויות ייעודיות לממכר מוצרים לפסח. ואם לא, תמיד יש את אמזון..
אף אחד לא יילמד את הילדים על פסח חוץ מכם. ולכן, אין ברירה אלא לפתוח את מגירת החגים שלכם ולהתחיל במלאכה (מי אמר יציאה מעבדות לחירות?). אפשר למצוא גם רעיונות לפעילויות לפסח בקבוצת הפייסבוק "הורות יצירתית".
יש לכם ילדים קטנים? תתחילו את הסדר מוקדם. ככה תספיקו גם לקרוא את ההגדה, גם לאכול וגם להנות מילדים חייכנים ופחות עצבנים ועייפים.
מתנה לפסח-מקובל להביא גם פה משהו קטן למארחים, בטח אם זו השנה הראשונה שלכם באזור ובטח אם הם לא ישראלים. המתנה לא חייבת להיות גדולה- גם בקבוק יין טוב הולך.
הקהילה היהודית מאוד מחבקת ותומכת בייחוד בתקופות החגים. תמיד תוכלו לפנות לבית חב"ד באזור או לאחד מבתי הכנסת לגבי אירוח בארוחת החג.
הגדות לפסח- יש המון אתרים בהם אפשר למצוא הגדה לפסח להורדה. לפעמים אפשר למצוא הגדות למסירה בחנויות כמו QFC, המוכרות מוצרים לפסח. לילדים גדולים ודוברי אנגלית אפשר למצוא הגדות באנגלית ולשלב קריאה באנגלית ובעברית- ככה גם הם מרגישים מחוברים לקריאת ההגדה ומבינים טוב יותר מה נאמר.
להתגעגע זה חלק מהחיים- דברו על זה, תתקשרו למשפחה בישראל, תעשו שיחות זום בליל הסדר עצמו, תשירו עם כולם בטלפון ותזכרו שאתם עכשיו בהרפתקאה, יוצרים לעצמכם את החוויות הייחודיות של המשפחה שלכם.
אני בטוחה שיש לכם עוד טיפים לפסח מהמדינות בהם אתם גרים אז שתפו אותי ואני מבטיחה להוסיף לפוסט!
ושיהיה לכולנו חג פסח שמח ומאושר!
תצברו חוויות חדשות, תהנו ממאכלים חדשים שלא הכרתם ותכירו חברים חדשים.
ואם אתם לפני הרילוקיישן, הכל נראה מלחיץ ואתם טובעים בים המשימות. אני יכולה לעזור לכם!
יחד נעשה סדר במשימות שיעשה לכם גם סדר בראש, נבין מה מטריד את המשפחה שלכם לגבי הרילוקיישן ואיך אפשר לתת לזה את המענה הנכון ביותר לכם ואתן לכם כלים פרקטיים לרילוקיישן מוצלח.
לפרטים נוספים ולקביעת פגישת היכרות ראשונה ללא תשלום לחצו על הקישור הזה.
מחכה לשמוע מכם!
Comments